IMPLANT DE PAR

implant de par

Nu cu mult timp în urmă, implantul de păr a fost considerat un pic, ei bine, tabu. O anumită stigmatizare a fost asociată procedurii – și bărbaților care optau pentru aceasta, astfel noțiunile false despre eficacitatea implanturilor de păr au abundat. Dar concluzia este că mulți bărbați și femei aleg să lupte împotriva calviției de tip masculin și feminin.

Poate că nu le plac rezultatele pe care le obțin utilizând alte strategii, inclusiv soluțiile topice pe care le găsiți în fiecare supermarket sau raft de farmacie. În plus, implanturile de păr au evoluat extraordinar de-a lungul anilor, iar chirurgii calificați care le efectuează continuă să stabilească un standard înalt pentru rezultate excepționale.

Deci, dacă aveți în vedere un implant de păr, acest ghid este pentru dvs. Vom aprofunda diferitele tematici în legătura cu implanturile de păr, cele mai frecvente proceduri alese, tehnologia în devenire și multe altele.

Speranța noastră este că vă vom clarifica orice confuzie cu privire la implanturi, în timp ce vă ajutăm să decideți dacă procedura este potrivită pentru dvs.

 

Top 3 Clinici Pentru a Efectua un Implant de Par Reusit in Romania:

 1. Clinica Dr. FUE (Calitate 5/5, Pret 5/5) – https://drfue.ro
 2. Dr. Felix (Calitate 5/5, Pret 3/5) – https://drfelixhairimplant.ro/en/
 3. Lookclinic (Calitate 4/5, Pret 4/5)

 

Ce este procedura de implant de păr?

Implantul de păr este o tehnică chirurgicală în care foliculii de păr noi sunt implantați dintr-o zonă rezistentă la căderea părului într-o zonă cu calviție sau subțiere a părului. Astfel, este o soluție permanentă cu aspect natural pentru pacienții care suferă de tipar de calviție sau de retragerea liniei părului.

Echipa efectuează procedura prin transferul foliculilor de păr localizați în partea din spate a capului (zona donatorului). Aceștia sunt cei mai rezistenți la căderea părului. În continuare, chirurgul implantează foliculii sănătoși în zonele de calviție, în păr, precum și în barbă, sprâncene sau gene.

Ceea ce distinge această procedură, rezidă în permanența rezultatelor sale și în faptul că părul implantat nu cade niciodată. Acest lucru se datorează faptului că hormonul masculin (DHT- dihidrotestosteron) nu afectează acei foliculi care cauzează căderea părului. La începutul apariției procedurii de implant de păr au existat unele defecte asociate cu aceasta. Dar odată cu trecerea timpului și progresele tehnologice, implantul de păr a eliminat majoritatea deficitelor sale. Astăzi a devenit una dintre cele mai importante și solicitate proceduri cosmetice din lume.

 

Iată de ce îți pierzi părul:

Dacă aveți în vedere un implant de păr, este posibil să înțelegeți un lucru sau două despre căderea părului. Dar nu strică să acoperiți noțiunile de bază și unele dintre motivele căderii părului.

 

1. Totul este în genele tale

Mulți bărbați sunt predispuși genetic să experimenteze căderea părului. Dacă tatăl sau bunicul dvs. au avut tipar de calviție, șansele sunt mari ca și dvs. să experimentați. Totul este în cablajul dvs. și, din păcate, nu puteți face multe. Din același motiv pentru care unii bărbați sunt mici și alții înalți. Trebuie doar să te uiți la familia tale pentru a avea o idee despre șansele de a avea calviție pe măsură ce îmbătrâniți.

 

2. Genul dumneavoastră este important

Bărbații sunt mai predispuși decât femeile la pierderea permanentă a părului. Studiile arată că 70% dintre bărbați își pierd părul, comparativ cu 40% pentru femei. Pentru a fi mai specifici, bărbații au șanse mai mari de a experimenta alopecie androgenetică – mai cunoscută sub numele de tipar de calviție masculine (Male Pattern Baldness). MPB începe cu căderea părului la tâmple, după care căderea înaintează pentru a realiza o formă distinctivă „M”. Dar puteți experimenta și căderea părului în zona de coroană a capului.

 

3. Un alt acronim temut (DHT) și rolul său în căderea părului

DHT înseamnă dihidrotestosteron, care este un produs secundar al hormonului testosteron. DHT micșorează foliculii de păr și îngreunează dezvoltarea lor. Deoarece testosteronul produce în mod constant DHT – dar la rate determinate genetic care pot fi diferite de la bărbat la bărbat – bărbații sunt mai expuși riscului de a suferi căderea părului. Nu vă grăbiți să minimalizați rolul DHT, deoarece este responsabil pentru multe caracteristici importante ale bărbaților, cum ar fi părul corporal, masa musculară, o voce mai profundă etc.

 

4. Cele 3 faze de creștere a părului și modul în care acestea afectează pierderea părului

O mai bună înțelegere a căderii părului include cunoașterea celor trei faze ale creșterii părului: anagen, catagen și telogen.

 • Anagen, prima fază, este atunci când părul crește. Această fază poate dura câțiva ani, în funcție de genetică. Când se termină faza anagenă, părul nu mai crește.
 • Catagen, este o fază de tranziție care urmează stadiului anagen. În timpul fazei catagene, bulbul din partea de jos a foliculilor de păr se detașează de aportul de sânge și se deplasează în sus. Foliculul pilos se micșorează pentru a permite împingerea în sus și devine mai puțin stabil. Faza catagenică durează de obicei aproximativ două săptămâni, dacă nu chiar mai puțin.
 • Telogen reprezintă faza în care foliculii de păr compromiși în timpul fazei catagene cad, iar părul rămâne în faza telogenă mai mult timp pe măsură ce îmbătrânești. Ceea ce ne conduce la următorul nostru punct:

 

5. A îmbătrâni înseamnă a-ți pierde părul

Îmbătrânirea provoacă corpul nostru să se schimbe într-o varietate de moduri, iar părul unui bărbat face parte din aceste schimbări. Părul nostru se subțiază pe măsură ce îmbătrânim, faza anagenică a creșterii părului devine mai scurtă, dar – din nou – ritmul fiecărei persoane de cădere a părului are mult de-a face cu genetica.

Există și alte motive pentru căderea părului, inclusiv afecțiuni medicale, cum ar fi alopecia areata, care determină infecția părului sau infecții ale scalpului. Unele medicamente și suplimente pot provoca căderea părului, iar radioterapia are, de asemenea, un impact.

De asemenea, factorii stilului de viață, cum ar fi dieta, fumatul, consumul de alcool și stresul pot împiedica creșterea părului.

 

Cum funcționează procedura?

Toate tehnicile de implant de păr urmează o serie similară de evenimente care include 7 pași de bază. Începând cu trasarea liniei părului, raderea, anesteziei, extracției, sortării, deschiderii canalelor și implantării.

Proiectarea liniei părului

Toate implanturile de păr încep cu etapa trasării liniei părului în timpul căreia asistentele medicale vă vor cere să vă schimbați într-un halat medicinal. Medicul dumneavoastră va folosi apoi un stilou cu o cerneală pe bază de alcool pentru a desena marginile liniei părului. Odată ce ați aprobat linia de păr desenată, începe procedura.

RAS

Rasul nu este necesar în fiecare procedură de implant de păr, depinde de tehnica pentru care optați. Dar în FUT chirurgul va rade întreaga bandă de la locul donator pentru a o pregăti pentru extracția chirurgicală.

În FUE sau în variantele acestei tehnici, cum ar fi safirul FUE și DHI Choi FUE, rasul nu este întotdeauna necesar. Chirurgul dvs. va stabili acest lucru la scanarea clinică. Dar, este mai bine să radeți locul regiunii donatoare pentru a reduce riscul de infecție.

Injectarea anestezicului local

Implanturile de păr au loc sub anestezie locală. Chirurgul dumneavoastră va injecta anestezicul atât în regiunea donatoare cât și în locul destinatarului. Cu alte cuvinte, pe site-urile operaționale.

Extragerea grefei

În această fază are loc extragerea părului din locația sa inițială. La fel, procesul diferă în funcție de tehnici. Fiecare tehnică are propria sa metodă de extracție a grefei. De exemplu, în unele, ar putea fi foarte invaziv. În timp ce altele sunt mai convenabile și au în consecință mai puține cicatrici.

Conservarea unităților foliculare

După extragerea firelor de păr, este important să fie depozitate în condițiile potrivite până la utilizarea lor ulterioară. Un astfel de mediu este soluția hipotermosol. Chirurgii separă grefele în funcție de numărul de foliculi pe care îi conțin. De exemplu, grefele cu 1-2 fire de păr sunt mai potrivite pentru linia părului. În timp ce grefele cu mai multe fire de păr sunt mai potrivite pentru coroană. Aceste mici detalii sunt cele care asigură un finisaj natural.

Deschiderea canalelor

Chirurgul dvs. vă va face incizii foarte mici pe scalp folosind micro scalpels. Aceste găuri vor găzdui apoi grefele extrase. Canalele de deschidere variază între tehnici.

Implantarea unităților foliculare

Chirurgul dvs. va implanta grefele în canalele de pe scalp. La fel, tehnica de implantare variază între tehnici.

 

Chirurgia implantului de păr: FUT vs FUE

Există două tipuri principale disponibile de implanturi de păr: IMPLANTUL DE UNITĂȚI FOLICULARE (FUT) și EXCIZIA UNITĂȚII FOLICULARE (FUE). Deși există alte tehnici – inclusiv proceduri cu celule stem – acestea sunt mai puțin frecvente și nu au aceleași rezultate dovedite. FUT se mai numește „chirurgie cu benzi” și implică recoltarea unui mic petic de piele pe care chirurgul îl împarte în unități mai mici. Apoi, chirurgul plasează unitățile în incizii în locul destinatarului, înainte de a sutura rănile închise. Între timp, FUE implică implantul de foliculi de păr individuali folosind un instrument mic de perforare. În timp ce FUE este mai intensive și complex pentru chirurg, este mai puțin invaziv și dureros pentru pacient. De asemenea, necesită o perioadă mai scurtă de recuperare și nu prezintă niciun risc de cicatrizare.

 

Implant de păr FUE

FUE este o tehnică revoluționară de implant de păr care nu creează cicatrici vizibile. Această tehnică este foarte populară în sectorul de implant de păr.

Caracteristicile tehnicii de implant de păr FUE:

 • Folosește un micro-punch cu diametru de 0,8 mm pentru a extrage foliculii de păr
 • Folosește un bisturiu de oțel pentru a deschide canale pe site-urile destinatarilor
 • Implantează individual foliculii de păr în direcția naturală a creșterii părului

Avantajele implantului de păr FUE

 • Nu există cicatrici în site-urile donatorului sau destinatarului.
 • Nu este traumatic pentru piele
 • Rezultate permanente cu aspect natural.

 

Implant de păr SAPPHIRE FUE

Sapphire FUE este o tehnică specifică a implantului de păr. Aceasta a fost dezvoltată recent, devenind populară la scurt timp după crearea sa. Sapphire FUE folosește piatra safir pentru a-și produce instrumentele. Caracteristicile Sapphire FUE:

 • Punch de 0,8 – 1 mm pentru extragerea foliculilor de păr
 • Scalpels realizate din safir pentru a deschide canale pe site-ul destinatarului

Avantajele implantului de păr Sapphire FUE

 • Rezultate permanente cu aspect natural.
 • Proces de înaltă precizie
 • Extrem de ascuțit și precis
 • Recuperare rapida
 • Densitate ridicată a părului
 • Fără cicatrici.
 • Nu deteriorează țesutul vecin

 

Implantul unității foliculare(FUT):

Extracția unității foliculare (FUT) este prima tehnică dezvoltată de implant de păr care a precedat FUE. Această metodă diferă de FUE în ceea ce privește extracția foliculului. Spre deosebire de FUE, echipa chirugicală separă foliculii de păr prin îndepărtarea chirurgicală a unei benzi a scalpului. Această bandă cuprinde unități de foliculi de păr care sunt detașate la microscop.

Echipa chirurgicală păstrează apoi aceste unități foliculare într-un vas special din sticlă umplut cu o soluție conservantă pentru a proteja. Chirurgul va sutura zona din care a preluat banda și va face incizii în zona destinatarului pentru a introduce foliculii. În zilele noastre, medicii și pacienții nu favorizează această tehnică din cauza cicatricii longitudinale pe care o lasă.

În plus, numărul de foliculi obținuți este limitat în comparație cu FUE și nu dă densitatea necesară. Pacienții care au fost supuși unui implant de păr folosind tehnica FUT solicită o altă procedură folosind FUE pentru a acoperi cicatricea și a crește densitatea.

 

Platelet-rich plasma treatments(PRP)

Un alt nou venit în lumea căderii părului și a tratamentului de restaurare este tratamentul cu plasmă bogat în trombocite (PRP). Este o procedură neinvazivă utilizată pentru a trata leziunile sportive, inclusiv deteriorarea ligamentelor, mușchilor, nervilor și articulațiilor, precum și pentru întinerirea pielii.

Studii recente arată că PRP poate servi ca o procedură eficientă și sigură pentru tratarea căderii părului la bărbați și femei. PRP este uneori utilizat împreună cu o intervenție chirurgicală de implant de păr pentru a reduce inflamarea și durerea, pentru a crește grosimea părului și, de asemenea, ca o procedură de creștere a părului independentă.

Iată cum funcționează:

 • Un specialist extrage sânge din brațul pacientului și îl plasează într-o centrifugă care separă trombocitele din sânge de alte celule roșii și albe.
 • Trombocitele sunt activate prin amestecarea lor cu clorură de calciu, trombină și (uneori) colagen.
 • Trombocitele activate, atunci când sunt injectate înapoi în corp, au mai multe substanțe naturale care pot stimula creșterea celulelor, vindecarea, precum și creșterea epidermică și creșterea țesutului conjunctiv.

Utilizarea sângelui și a țesutului pacientului în timpul tratamentelor PRP permite medicilor să-și valorifice puterea de vindecare pentru a promova creșterea naturală a părului fără a fi nevoie să mute părul dintr-o parte a scalpului în alta.

 

Cine este candidatul perfect pentru un implant de păr?

Înainte de a începe cu planurile de implant de păr, este înțelept să înțelegeți și să aflați mai multe despre eligibilitatea dvs. și cine se potrivește perfect cu această procedură. La fel ca orice altă procedură chirurgicală sau non-chirurgicală, știind dacă vă calificați pentru operație preveniți multe complicații. De asemenea, aveți șansa de a conștientiza rezultatele așteptate, astfel încât să evitați orice frustrări ulterioare.

Păr abundent în zona donatorilor

Fiecare pacient are o densitate a părului diferită în zona donatorului, lucru care influențează modalitatea în care se realizează intervenția. În timpul consultării, specialiștii în implant de păr abordează fiecare caz în mod individual și ajută pacientul să-și conștientizeze așteptările.

Densitatea părului din zona donatorului în comparație cu gradul de calviție este un factor determinant în eligibilitatea dvs. pentru procedură. Dacă pacientul are o zonă a donatorului limitată și o caliviție avansată, este posibil să nu fie potrivit pentru implantul de păr, sau se pot califica doar pentru o sesiune în care foliculii de păr vor fi distribuiți în mod natural în zona frontală a capului.

În acest moment este important să înțelegem nevoile pacientului. Unii oameni urmăresc un rezultat realist, în timp ce alții caută o acoperire completă. În acest caz, medicul ar trebui să discute deschis faptul că acest lucru nu este realist din cauza deficitelor zonei donatoare.

Gradul de calviție

Există 7 etape de calviție, clasificate de scala Norwood. În prima etapă nu există o recesiune evidentă a părului sau porțiuni de calviție. Începând cu a doua etapă, apare o recesiune minoră a liniei părului și a tâmplelor, care continuă până când apare calviția completă. În mod normal, nu le recomandăm celor în primele două etape să facă un implant de păr deoarece persoana este încă în stadiile incipiente.

Preferăm să folosim modalități de conservare pentru a crește densitatea și a reduce pierderea părului. Cu toate acestea, cei în stadiul 3 sau în următoarele care suferă de căderea genetică a părului, necesită implant de păr pentru a acoperi golurile. În această etapă părul seamănă cu forma literelor M, U sau V.

Tipul căderii părului

Candidații care au căderea părului stabilizată și care suferă de calviție tipică sau alopecie de tracțiune se califică pentru un implant de păr. Tiparul de calviție este o afecțiune ereditară în care anumite părți ale scalpului – în principal zona din față, mijloc și coroana – sunt afectate de căderea părului. Spre deosebire de acesta, alopecia de tracțiune este o afecțiune în care linia părului se retrage din cauza tragerii părului și a coafurilor strânse. De asemenea, căderea părului cauzată de traume precum arsuri și accidente, poate fi acoperită de implantul de păr.

Persoanele care suferă de căderea difuză a părului, cum ar fi alopecia areata – o tulburare de imunitate care provoacă patch-uri rotunde – nu sunt eligibile pentru procedură, deoarece tulburarea ar putea viza zona donatoare și părul implantat, provocând moartea foliculilor.

Starea generală de sănătate

Anumite afecțiuni medicale pot interfera cu efectuarea unui implant de păr. Unele dintre acestea sunt bolile cronice, cum ar fi probleme cardiace, diabet și tulburări ale tensiunii arteriale. Pacienții care suferă de aceste tulburări trebuie să discute în prealabil în mod clar problemele de sănătate cu medicul pentru a preveni orice complicații grave.

Cealaltă clasificare ar fi agenții patogeni transmisibili din sânge, care sunt viruși sau boli răspândite prin contactul cu sângele și fluidele corporale. De exemplu, persoanele cu toate tipurile de hepatită, HIV. De fapt, bolile transmise de sânge nu au un efect negativ asupra rezultatelor implantului de păr, dar acestea sunt măsurile de precauție care trebuie respectate.

Vârstă și gen

Când vine vorba de vârsta perfectă pentru a fi supus unui implant de păr, există opinii contrastante. Din punct de vedere medical, 20 de ani este vârsta de la care este permisă realizarea unui implant de păr, dar aceasta nu se aplică tuturor. Pacienții cu o cădere a părului stabilizată și care se situează de la etapa 4 în sus de pe scala Norwood au dreptul la un implant de păr.

Dar, dacă suferă doar de subțierea părului, atunci li se recomandă să aștepte și să recurgă la soluții alternative și non-chirurgicale. Acest lucru se datorează posibilității căderii continue a părului după operație. Într-un astfel de caz, este posibil ca pacienții să nu fie mulțumiți de rezultate și să simtă că nu au avut nicio schimbare semnificativă.

Etnie

Fondul etnic al pacienților are un efect asupra rezultatelor implantului de păr. Caucazienii au cea mai mare densitate a părului, urmați de asiatici, iar cea mai mică densitate a părului se găsește la africani. Deși ne-am putea gândi că asiaticii au părul cel mai fin, de fapt este gros, iar ondularea părului african îl face să pară gros în timp ce este fin. Aceste variații trebuie luate în considerare atunci când vă stabiliți așteptările ulterioare operației și grosimea pe care o veți obține.

 

Determinarea celui mai bun tratament pentru refacerea părului

Acum, după ce v-ați făcut o idee clară despre cine este un candidat bun pentru implantul de păr și după ce ați discutat toate problemele conexe cu medicul dumneavoastră, este timpul să decideți tratamentul potrivit pentru restaurarea părului.

Există o mulțime de opțiuni de tratament pentru a vă ajuta să vă restabiliți părul, ceea ce poate provoca confuzie, dar nu vă faceți griji! Medicul dumneavoastră vă va prezenta toate opțiunile disponibile și cea mai bună opțiune pentru starea dumneavoastră. Unele dintre aceste tratamente sunt chirurgicale, iar altele sunt metode non-chirurgicale.

 

Ce trebuie să faceți înainte de o procedură de implant de păr?

 • Evitați aspirina, advilul, motrina, alcoolul, vitaminele, vitamina E, steroizii, cremele cu cortizon, ceaiul verde și fumatul. Toate acestea vă pot face să sângerați mai mult, făcând operația mult mai grea și, eventual, mai puțin reușită.
 • În ziua operației, faceți un duș și spălați-vă părul cu un șampon normal. Evitați utilizarea oricărui tip de spray de păr sau alte loțiuni.
 • Luați un mic dejun ușor, dar evitați laptele, ceaiul alb sau cafeaua cu până la 12 ore înainte de operație. Acest lucru se datorează faptului că atunci când sunteți sub anestezie, reflexele corpului dvs. sunt oprite temporar. Dacă stomacul dvs. are alimente și băuturi, există riscul de vărsături sau regurcitare (revenirea alimentelor în gât). Dacă se întâmplă acest lucru, alimentele regurgitate se pot revărsa în plămâni și vă pot afecta respirația, precum și producerea leziunilor la plămâni.
 • Aranjați un mijloc de transport după operație. Nu conduceți singur sub influența valiumului (un medicament utilizat pentru tratarea anxietății) sau a analgezicelor, deoarece acestea provoacă somnolență.

 

Care este îngrijirea postoperatorie pentru o procedură de implant de păr?

 • În prima zi după operație, faceți un duș. Spălați-vă corpul așa cum faceți de obicei. Apoi șamponați zona donatoare cu șamponul obișnuit.
 • Fiți blând și folosiți degetele pentru a spăla părul. Evitați să folosiți piepteni pentru a nu leza grefele. Este în regulă dacă udați cu apă zona primitoare în prima dimineață postoperatorie, dar nu șamponați zona până în a doua zi după operație.
 • După operație, mergeți acasă și odihniți-vă. Țineți capul sus la aproximativ 45 de grade. Un recliner va fi de ajutor.
 • O învelitoare va fi plasată în jurul capului pentru prima noapte. A doua zi dimineață, luați foarfece și tăiați doar hârtia și scoateți-o. Nu o forțați pentru a evita scoaterea unor grefe. Nu o lăsați mai mult decât prima noapte pentru a evita inflamarea ulterioară a capului.

 

Care este dieta potrivită unei proceduri de implant de păr?

O dietă lipsită de minerale importante, vitamine, proteine și acizi grași poate provoca deficite ale celulelor din foliculii de păr. O dietă slabă poate duce, de asemenea, la pierderea în continuare a părului.

Dietele bogate în fier și zinc oferă organismului mineralele esențiale de care are nevoie pentru a produce păr și foliculi sănătoși. Alimentele bogate în proteine, fier, zinc, magneziu, calciu și vitamina B6 sunt surse excelente de nutrienți pentru promovarea unei creșteri sănătoase a părului și a foliculilor puternici. Acestea includ pește gras, cartofi dulci, fasole, ardei gras, broccoli, roșii, spanac, nuci și leguminoase.

Evitați consumul de alcool timp de câteva săptămâni după operație, deoarece alcoolul poate interfera cu anestezicul care vi se va administra, creând un efect sedativ periculos. Cel mai bine ar fi să așteptați câteva zile după operație pentru a lăsa efectele anesteziei să se elimine complet.

 

Care sunt așteptările realiste în urma unei proceduri de implant de păr?

 • Operația de restaurare a părului sau implantul de păr pot îmbunătăți modul în care arătați și pot da părului un aspect original perfect.
 • În timpul implantului de păr, o cantitate finită de păr poate fi plantată din zonele donatoare de pe corpul dumneavoastră în zona afectată.
 • Calviția parțială sau completă sau problemele părului subțire pot fi rezolvate cu ajutorul implanturilor de păr. Cu toate acestea, pacienții trebuie să înțeleagă că problema căderii părului poate fi oprită numai cu ajutorul unor medicamente etc.
 • Operația se poate face într-o singură sesiune folosind dispozitive FUE motorizate, în timp ce implantul manual poate necesita mai multe întâlniri, în funcție de cât de mult păr trebuie implantat. Prin urmare, în acest caz este nevoie de o durată mai mare de timp pentru a ajunge la rezultatele finale ale procedurii.

 

Primele 5 beneficii ale chirurgiei de restaurare a părului

Restaurarea părului poate fi o procedură care schimbă viața atât bărbaților cât și femeilor care s-au simțit jenați de căderea părului. Iată câteva dintre avantajele pe care le poate aduce această intervenție chirurgicală.

 

1. Aspect îmbunătățit și stima de sine crescută

Majoritatea bărbaților și femeilor solicită intervenții chirurgicale de refacere a părului, deoarece părul lor subțiat i-a lăsat conștienți de aspectul lor. Acest tip de procedură vă va oferi posibilitatea de a vă simți mândru de felul în care arătați, poate pentru prima dată în câțiva ani.

 

2. Rezultate cu aspect natural

În ciuda progreselor rapide în tehnologia de restaurare a părului, mulți oameni care sunt buni candidați pentru un implant de păr evită procedura, deoarece consideră că rezultatele lor vor părea false. De fapt, chirurgii au perfecționat acum procedura până în punctul în care, atunci când rezultatele vor fi finalizate, nimeni nu va putea detecta că ați intervenit cu ceva. Bărbații pot primi chiar și un implant de barbă pentru a-și face părul facial mai gros, mai plin și mai luxos.

 

3. Minim invaziv

Nu lăsați cuvântul „operație” să vă sperie. În timp ce implantul de păr este considerat o procedură chirurgicală, cu FUE, nu există suturi, bandaje sau incizii de gestionat. Este o procedură care se realizează într-o zi și puteți reveni la locul de muncă în ziua următoare dacă alegeți acest lucru – deși mulți pacienți își iau o zi sau două libere pentru a se odihni și a se recupera.

 

4. Rezultate permanente

Părul care crește în spatele și pe părțile laterale ale capului este programat genetic să fie permanent. Părul păstrează această calitate și după ce a fost implantat și în partea de sus a capului. Cu toate acestea, este important să rețineți că un implant de păr nu vă va împiedica să pierdeți firele de păr de pe cap care oricum ar fi căzut. Pentru cele mai bune rezultate, puteți menține aspectul părului nou implantat utilizând tratamente dovedite, cum ar fi minoxidil și finasteridă (nume de marcă Rogaine și, respectiv, Propecia).

 

5. Nu mai folosiți peruci, pălării sau eșarfe

Odată ce părul tău crește, îl veți putea tăia, spăla, colora și coafa în orice mod doriți. Nu va mai trebui să vă mascați căderea părului cu pălării sau peruci și, în schimb, puteți ieși cu deplină încredere cu un păr sănătos și în creștere.

Întrebări frecvente

1. Cât durează perioada de recuperare și când vor începe să crească firele noi de păr?

Procesul de recuperare după un implant de păr poate dura până la câteva săptămâni. Așa cum am menționat mai sus, imediat după procedură, este posibil să aveți umflături care pot fi dureroase și pot fi prescrise analgezice pentru a ușura durerea.

La 2 săptămâni după intervenția chirurgicală, s-ar putea să fiți șocat să vedeți că părul nou implantat va cădea. Acesta este un eveniment normal în procesul de recuperare, și anume, pierderea firelor vechi de păr pentru a face loc creșterii firelor de păr noi în noul site.

Este posibil să vedeți și câteva cruste de sânge care cad în primele câteva săptămâni după operație din zona în care au fost implantate grefele de păr. Rezultatele implantului de păr pot fi văzute cel mai bine de la 9 luni până la 1 an de recuperare. Cu toate acestea, dacă operațiunea a avut un mare succes, rezultatele satisfăcătoare pot fi observate în doar 6 luni.

 

2. Este dureroasă procedura de implant de păr?

Procedura în sine nu este dureroasă, deoarece se administrează anestezic local. Cea mai mare durere pe care ați simți-o este înțepătura mică a acului atunci când este injectat anestezicul. După procedură, scalpul poate fi umflat și poate fi sensibil. Anumite medicamente ar putea fi prescrise de către medicul dumneavoastră pentru a reduce efectele intervenției chirurgicale, cum ar fi:

 • Analgezice
 • Antibiotice
 • Medicament antiinflamator

 

3. Cât se mențin rezultatele unui implant de păr?

Implanturile de păr sunt un tratament permanent pentru căderea părului și pacienții văd rezultatele de obicei durând o perioadă lungă de timp. Cu toate acestea, există momente în care acest lucru poate fi compromis. Așa cum am menționat anterior, abilitățile tehnicianului dvs. de păr pot juca un rol important în supraviețuirea firelor de păr implantate. Dacă chirurgul dvs. implantează firele de păr prea aproape de suprafața scalpului sau nu ancorează corect părul implantat, există șanse mici ca implantul de păr să aibă un rezultat reușit.

Recuperarea slabă și infecțiile apărute după procedură pot, de asemenea, să scadă rata de supraviețuire a firelor de păr implantate. Prin urmare, este foarte important să vă acordați timp pentru a realiza o cercetare detaliată despre medicul și clinica de la care ați dori să primiți tratament!

 

4. Va fi evident că am un implant de păr?

Acest lucru depinde de capacitatea medicului dumneavoastră de a planifica în timpul procesului de implant de păr! Proiectarea liniei părului, densitatea părului, direcția și unghiul grefelor de păr joacă un rol important în asigurarea faptului că implantul va oferi un aspect natural.

 

5. Pot obține un implant de păr la orice vârstă?

Calviția masculină nu este evidentă doar la bărbații mai în vârstă. Se poate întâmpla și bărbaților de 20 de ani – și chiar mai devreme – și mulți bărbați tineri consideră astăzi implanturile de păr o opțiune viabilă. Acest lucru este de înțeles, având în vedere că bărbații care încep să-și piardă părul mai devreme au un risc mai mare de avea calviție completă mai târziu în viață.

Dar majoritatea chirurgilor sugerează ca bărbații să aștepte cel puțin până la mijlocul anilor 20 înainte de a lua în considerare un implant de păr în comparație cu alte opțiuni. De ce? Această recomandare se reduce la câteva lucruri:

 • Zona donatorului unui bărbat mai tânăr poate să nu fie stabilă. Adică, aveți nevoie de o zonă permanentă, stabilizată, din care să se recolteze părul.
 • Deoarece pierderea părului unui bărbat continuă până la 30 de ani și chiar și mai târziu, un bărbat care primește un implant de păr la vârsta de 20 de ani va avea nevoie probabil de tratamente suplimentare pe măsură ce îmbătrânește. Este greu de determinat stabilitatea pe termen lung a părului donator atunci când pacienții sunt foarte tineri.
 • Un implant de păr este cel mai eficient atunci când este utilizat pentru a restabili o linie a părului normală pentru adulți, nu o linie de păr adolescentă care se schimbă încă.
 • Deoarece este dificil de spus care este modelul de pierdere a părului la o persoană mai tânără, un implant ar putea duce la un aspect nefiresc pe măsură ce se pierde mai mult păr.

 

Concluzie

Misiunea omului de a acoperi părul subțire și calviția a continuat de-a lungul secolelor și va continua pentru mulți ani. În timp ce aspectul calviției a câștigat o acceptare pe scară largă, adevărul este că mulți bărbați – și femei – preferă un cap complet de păr.

Implanturile de păr reprezintă cea mai eficientă metodă globală de acoperire a calviției și nu puteți contesta rezultatele lor în ceea ce privește aspectul realist. Implanturile nu sunt ieftine, dar chirurgul și clinica potrivite vă vor face investiția utilă.

Între timp, viitorul pare nelimitat în ceea ce privește noile tehnologii pentru a face față căderii părului. Există alternative la implanturile de păr acum și este sigur să spunem că vor exista mai multe pe măsură ce cercetătorii perfecționează metode și tehnici noi și le pun la dispoziția tuturor.

Dvs. ce părere aveți? Ați făcut un implant de păr sau vă gândiți să faceți unul? Care este părerea dvs. despre implanturile de păr? Vă încurajăm întotdeauna să ne lăsați feedback și ne-ar plăcea să aflăm de la dvs. mai multe. Până data viitoare prieteni!